Γαλλία: 130.000 αστυνομικούς στους δρόμους κατεβάζει ο Μακρόν

Περί τους 130.000 αστυνομικούς και τεθωρακισμένα οχήματα κατεβάζει η γαλλική κυβέρνηση την ημέρα της Βαστίλης, αύριο Παρασκευή, υπο των φόβο νέω επεισοδίων.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν ανακοίνωσε έκτακτα μέρα σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, οπότε και θα αναπτυχθούν 45.000 αστυνομικοί μόνο στο Παρίσι. Τέθηκαν σε συναγερμό δυνάμεις ταχείας επέμβασης, ελικόπτερα, τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τεθωρακισμένα οχήματα.

Λεωφορεία κΓαλλίααι τραμ θα σταματήσουν να εκτελούν δρομολόγια στις 22:00, τοπική ώρα και τις δύο ημέρες, ενώ μετρό και προαστιακός θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ο θάνατος του δεκαεπτάχρονου Ναέλ από σφαίρα αστυνομικού κατά τη διάρκεια ελέγχου την 27η Ιουνίου έβαλε φωτιά στη Γαλλία: πυροδότησε επεισόδια για αλλεπάλληλα βράδια, με κτίρια να γίνονται παρανάλωμα του πυρός, όπως και οχήματα, καταστροφές και λεηλασίες δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών και καταστημάτων σε αρκετές πόλεις.

Παράλληλα, ήδη εφαρμόζεται απαγόρευση της πώλησης και της χρήσης πυροτεχνημάτων σε εθνική κλίμακα και αρκετοί δήμοι ακύρωσαν εκτοξεύσεις πυροτεχνημάτων για λόγους ασφαλείας. Ο Μακρόν δεν θα εκφωνήσει εξάλλου την παραδοσιακή ομιλία των γάλλων προέδρων που συνήθως αναμεταδίδεται απευθείας τηλεοπτικά.

Read Previous

Corsage -Η τάση που άνθισε στη φετινή μόδα δίνει στο ντύσιμο έξτρα ρομαντισμό

Read Next

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Παρασκευή σε Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία – ΦΩΤΟ ΧΑΡΤΗΣ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *