Αναστάτωση με τους δορυφόρους του Έλον Μασκ -Τι ήταν η «περίεργη» γραμμή που εμφανίστηκε χθες στον ουρανό

Πολλοί ήταν εκείνοι που «πάγωσαν» κοιτώντας χθες βράδυ τον ουρανό, όπου την εμφάνισή της έκανε μια… περίεργη φωτεινή γραμμή. Ωστόσο, ο λόγος της αναστάτωσης οφείλεται στον Έλον Μασκ και στους δορυφόρους της Starlink που εκτοξεύθηκαν σε γήινη τροχιά και έγιναν ορατοί από αρκετές περιοχές.

Οι τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι εμφανίστηκαν να διασχίζουν τον ουρανό ο ένας πίσω από τον άλλον. Οι δορυφόροι, η εικόνα των οποίων παραπέμπει σε… τρένο, κινούνται μαζί μέχρι να φτάσουν σε ύψος 550 χλμ. όπου είναι η κανονική τροχιά τους. Αμέσως μετά διασκορπίζονται και δεν είναι εύκολα ορατοί με γυμνό μάτι.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  20/10/2021  07:52
Ο Ελον Μασκ «έρχεται» στην Ελλάδα για δουλειές -Τι είναι το δορυφορικό Ιντερνετ
Όπως προαναφέρθηκε, οι δορυφόροι του Μασκ έγιναν ορατοί από αρκετές περιοχές της χώρας, όπως στη Ρόδο, στην Εύβοια, αλλά και στην Αθήνα, με τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αναπαράγουν συνεχώς φωτογραφίες προσπαθώντας να μάθουν τι συμβαίνει. Ανάλογη… αναστάτωση είχε προκληθεί και παλαιότερα όταν οι τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι είχαν γίνει ξανά ορατοί.

Εικόνα: Οι δορυφόροι του Έλον Μασκ σε… συστοιχία
Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω εικόνα αναγνώστη του iefimerida.gr που αντίκρισε τους δορυφόρους χθες βράδυ στον αττικό ουρανό. Όπως μας είπε μεταξύ άλλων, παρόλο που είχε παρατηρήσει ξανά τους δορυφόρους της Starlink πριν από δύο χρόνια -όταν είχαν γίνει τότε ξανά ορατοί- αιφνιδιάστηκε από την περίεργη φωτεινή γραμμή που εμφανίστηκε ξαφνικά στον ουρανό.

Τι είναι το Starlink και πώς λειτουργεί;
Κάθε περιοχή, μέσω της Starlink, όσο απομακρυσμένη και να είναι, έχει τη δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο, μέσω του δικτύου μικρών δορυφόρων χαμηλής τροχιάς (Low Earth Orbit – LEO). Οι δορυφόροι του Starlink έχουν τεθεί σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη, ώστε οι ταχύτητες σύνδεσης μεταξύ των δορυφόρων και του εδάφους να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερες.

Πηγή: Facebook / Giannis Gizmo
Βίντεο από την Αμοργό με τους δορυφόρους του Έλον Μασκ:

 

Read Previous

Η Google τιμά την επιστήμονα που ανακάλυψε το φαινόμενο του θερμοκηπίου

Read Next

5 τρόποι για να κρατήσεις σταθερό το στράπλες φόρεμα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *