Η Google τιμά την επιστήμονα που ανακάλυψε το φαινόμενο του θερμοκηπίου

Την Αμερικανίδα επιστήμονα και ακτιβίστρια Eunice Newton Foote τιμά με το σημερινό της Doodle η Google.

Η Γιούνις Νιούτον Φουτ ήταν η πρώτη που ανακάλυψε τις ανησυχητικές επιπτώσεις του διοξειδίου του άνθρακα για την ατμόσφαιρα το 1856. Σήμερα, αυτό είναι γνωστό ως το «φαινόμενο του θερμοκηπίου».

Σύγκρινε τις θερμοκρασίες του ατμοσφαιρικού αέρα με τις θερμοκρασίες διαφόρων αερίων όταν θερμαίνονται. Σε σύγκριση με τον ατμοσφαιρικό αέρα, το διοξείδιο του άνθρακα και οι υδρατμοί θερμαίνονται περισσότερο και χρειάζονταν πολύ περισσότερο χρόνο για να κρυώσουν πάλι.

Όταν η ακτινοβολία του ήλιου απορροφάται από τη Γη, ένα μέρος της επανεκπέμπεται ως υπέρυθρη ακτινοβολία. Αέρια όπως το διοξείδιο του άνθρακα απορροφούν θερμότητα και την αντανακλούν πίσω στη Γη, δημιουργώντας το «φαινόμενο του θερμοκηπίου». Με την πάροδο του χρόνου, τα υψηλά επίπεδα αυτών των αερίων θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα μας, ανεβάζουν τη θερμοκρασία της Γης.

Η έρευνα της Eunice Newton Foote αγνοήθηκε σε μεγάλο βαθμό για σχεδόν 100 χρόνια. Ήταν, δε, η πρώτη επιστήμονας που έστρεψε το ενδιαφέρον στο θέμα της κλιματικής αλλαγής. Σήμερα, πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν το έργο της με την ελπίδα να κατανοήσουν και να βελτιώσουν τη ζωή στη Γη.

Read Previous

Αλίκη Κατσαβού: «Ο Φοίβος δεν βλέπει τις ταινίες του πατέρα του γιατί στενοχωριέται»

Read Next

Αναστάτωση με τους δορυφόρους του Έλον Μασκ -Τι ήταν η «περίεργη» γραμμή που εμφανίστηκε χθες στον ουρανό

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *