Φωτιά στον Κουβαρά: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο – Eκκενώνονται Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος

Πυρκαγιά στον Νέο Κουβαρά Αττικής, Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ανεξέλεγκτο μαίνεται το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε στην περιοχή Κουβαρά Αττικής και γρήγορα εξαπλώθηκε. Η κατάσταση κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, καθώς κοντά στο σημείο που έχει ξεσπάσει το πύρινο μέτωπο υπάρχουν κατοικίες. Μηνύματα 112 στους κατοίκους. Εντολή εκκένωσης πολλών περιοχών. Κλειστή η Λ.Μαρκοπούλου.

Εφιαλτική εικόνα κοντά σε κατοικίες

15:57 Η φωτιά κατευθύνεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, προς το Πανόραμα Σαρωνίδας.

15:50 Αυτή την ώρα η Πυροσβεστική επιχειρεί με επίγειες και εναέριες σε τρία δυνατά μέτωπα πυρκαγιάς. Ειδικότερα, δίνει μάχη με τις φλόγες στον Κουβαρά Αττικής, στην Περαχώρα Λουτρακίου και στο Καπαρέλλι Βοιωτίας.

15:39 Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ. Αναβύσσου από το ύψος της οδού Ολύμπου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ανάβυσσο. Επίσης, η κυκλοφορία έχει διακοπή και στα δύο ρεύματα της Λ. Λαυρίου και συγκεκριμένα από τη Λ. Σουνίου μέχρι την επαρχιακή οδό Κουβαρά.

15:22 Κάτοικος μιλώντας στο MEGA, ανέφερε ότι οι φλόγες έχουν φτάσει στα σπίτια στη Φοινικιά και Ταμπούρια.

14:55 Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, και τέταρτο προειδοποιητικό μήνυμα εστάλη από το 112. Οι κάτοικοι σε Λαγονήσι, Ανάβυσσο και Σαρωνίδα καλούνται προληπτικά να εκκενώσουν τις περιοχές προς Παλαιά Φώκαια. Σύμφωνα με τον ίδιο, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 6 – 7, με ριπές 8 μποφόρ. «Όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τον περιορισμό της φωτιάς. Επιχειρούν συνεχώς 150 πυροσβέστες, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένων 31 Ρουμάνων πυροσβεστών, 40 πυροσβεστικά υδροφόρα οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 7 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για εναέριο συντονισμό».

Παράλληλα, σημείωσε πως οι συνθήκες που θα επικρατήσουν θα είναι δύσκολες και θα ευνοούν τη δημιουργία νέων μετώπων. 

Read Previous

Κατάρρευση πολυκατοικίας στην Νάπολη

Read Next

Θλίψη στη Πάτρα για τον χαμό του Ανδρέα Αντωνόπουλου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *