Αναστέλλονται ως τις 25 Ιουλίου τα ταξίδια των Βρετανών στην Ρόδο

Με την φωτιά στην Ρόδο να μαίνεται για έκτη συνεχόμενη μέρα και τις εκκενώσεις διαφόρων τουριστικών καταλυμάτων να πληθαίνουν, η Βρετανία προχώρησε στην έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας για το νησί.

Ακόμη, δύο μεγάλες αεροπορικές εταιρείες η Jet2 και η TUI εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ακυρώνονται όλες οι πτήσεις που πρόκειται να αναχωρήσουν για το νησί τις επόμενες ημέρες, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών.

Τι ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ της Βρετανίας

Το υπουργείο εξωτερικών της Βρετανίας, ανέφερε σε ανακοίνωση του: «Οι ακραίες θερμοκρασίες επηρεάζουν πολλές περιοχές της Ελλάδας και υπάρχουν αρκετές ενεργές πυρκαγιές, μεταξύ άλλων και στη Ρόδο. Εάν είστε Βρετανός υπήκοος που επηρεάζεται από τις πυρκαγιές στη Ρόδο κοντά στο Κιοτάρι, τους Πεύκους, τη Λίνδο και τη γύρω περιοχή, παρακαλείστε να ακολουθήσετε τις οδηγίες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Καλέστε τις Ελληνικές Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης στον αριθμό 112 εάν διατρέχετε άμεσο κίνδυνο. Η ελληνική κυβέρνηση έχει συστήσει Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων για την αντιμετώπιση της κατάστασης στη Ρόδο. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στον αριθμό 210 368 1730.

Εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στη Ρόδο, παρακαλείστε να ελέγξετε με τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα ή το ξενοδοχείο σας πριν από το ταξίδι ότι η περιοχή που σκοπεύετε να επισκεφθείτε δεν επηρεάζεται από τις τρέχουσες πυρκαγιές.»

TUI και Jet2 σταματούν τις πτήσεις προς την Ρόδο

Σύμφωνα με την Mirror, η TUI  και η JET 2 ακυρώνουν σταδιακά τις πτήσεις προς τη Ρόδο. Μάλιστα, η TUI αναφέρει ότι καμία πτήση δεν θα αναχωρήσει για το ελληνικό νησί μέχρι και την Τρίτη 25 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της, η TUI ανέφερε: «Η κατάσταση στο νότιο τμήμα της Ρόδου παραμένει ασταθής και δύσκολη. Εξαιτίας αυτού και λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις στις τοπικές κοινότητες που επηρεάζονται, η TUI αποφάσισε να ακυρώσει όλες τις πτήσεις και τις κρατήσεις διακοπών προς τη Ρόδο για αναχωρήσεις μέχρι και την Τρίτη 25 Ιουλίου».

Η Jet2 ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Ακυρώσαμε όλες τις πτήσεις που επρόκειτο να αναχωρήσουν για τη Ρόδο σήμερα (πέντε πτήσεις συνολικά). Θα επικοινωνήσουμε με τους επηρεαζόμενους πελάτες για να τους ενημερώσουμε, ότι θα τους επιστραφούν τα χρήματα τους, ενώ θα είναι διαθέσιμη η δυνατότητα να κάνουν νέα κράτηση.

Στην συνέχεια, η αεροπορική εταιρεία αναφέρει πως «Θα πετάξουμε με αυτά τα πέντε αεροσκάφη προς τη Ρόδο χωρίς να επιβιβαστούν πελάτες, ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε τους πελάτες πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο με την προγραμματισμένη πτήση μας».

Αργότερα, η Jet2 επανήλθε και με νεότερη ανακοίνωση της, ακύρωσε όλες τις πτήσεις και τα ταξιδιωτικά πακέτα που αναμένονταν να αναχωρήσουν στη Ρόδο έως και την 30ή Ιουλίου. «Λόγω αυτών των έκτακτων συνθηκών, ακυρώσαμε έως και την Κυριακή 30 Ιουλίου όλες τις πτήσεις και τα πακέτο που πρόκειται να αναχωρήσουν για τη Ρόδο», ανέφερε η ανακοίνωση στο Twitter. «Πιστεύουμε ότι αυτό είναι το σωστό για όλους».

Εγκαθίσταται Help Desk του ΥΠΕΞ στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Προσωπικό του υπουργείου Εξωτερικών ήδη μετακινείται στη Ρόδο για να εγκαταστήσει από σήμερα, στις 17:00, εντός του αεροδρομίου του νησιού Help Desk για τη διευκόλυνση, σε συνεργασία με τις οικείες πρεσβείες, της έγκαιρης αναχώρησης επισκεπτών, οι οποίοι έχουν απωλέσει τα ταξιδιωτικά έγγραφά τους, όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

Ακόμη, προσωπικό του υπουργείου Εξωτερικών εγκαθίσταται στην Πολιτική Προστασία για να ενισχύσει την προσπάθεια διαχείρισης της κατάστασης κατά το μέρος που αφορά τη διεθνή επικοινωνία με πρεσβείες και πολίτες, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών.

Read Previous

Λέκκας για Πάτρα: Είχε προβλήματα στατικότητας – Η γέφυρα παρουσίαζε τεράστια προβλήματα

Read Next

Μεγάλη φωτιά στην Μαμουσιά πάνω απο το Διακοφτό Αχαϊας

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *