Ο λογαριασμός της… εφορίας – Τι πρέπει να πληρωθεί μέχρι 31 Αυγούστου

Φορτωμένες με φορολογικές υποχρεώσεις και πληρωμές φόρων είναι οι τελευταίες ημέρες του Αυγούστου.

Οι οφειλές που πρέπει να καταβληθούν μέχρι τo τέλος μήνα είναι οι εξής:

Φόρος εισοδήματος: Όσα φυσικά πρόσωπα με χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα θέλουν να πληρώσουν εφάπαξ, για να κερδίσουν την έκπτωση 3% πρέπει να πληρώσουν έως τις 31 Αυγούστου. Την έκπτωση θα απολαύσουν και όσοι εξοφλήσουν το φόρο με πιστωτική κάρτα η οποία τους δίνει 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις. Με την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως το μεσημέρι της 31ης Αυγούστου 2023 οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος μαζί με τη δεύτερη στο τέλος Αυγούστου.

ΕΝΦΙΑ: Η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ – χωρίς προσαύξηση- πρέπει να εξοφληθεί έως τις 31 Αυγούστου.

Το τέλος επιτηδεύματος

Επίσης, τη δυνατότητα να απαλλαγούν πλήρως από το τέλος επιτηδεύματος που πληρώνουν κάθε χρόνο, έχουν χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που προχώρησαν  σε νέες προσλήψεις προσωπικού το 2022. Ήδη 37.000 νομικά πρόσωπα και 29.000 φυσικά πρόσωπα έχουν απαλλαχθεί από το τέλος επιτηδεύματος με το σχετικό email  που έλαβαν από την ΑΑΔΕ.  Όσοι δεν έχουν λάβει ενημερωτικό μήνυμα από την ΑΑΔΕ αλλά πληρούν τις προϋποθέσεις απαλλαγής καλούνται από την Παρασκευή 4 Αυγούστου έως και τις 28 του μήνα να υποβάλλουν ένσταση στο πληροφοριακό περιβάλλον του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Ενστάσεις υποβάλλονται από επιχειρήσεις, οι οποίες κατά το τελευταίο φορολογικό έτος έχουν προβεί σε αύξηση των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης κατά τουλάχιστον 25% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και δεν έχουν λάβει σχετική ενημέρωση από την ΑΑΔΕ με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η ένσταση που υποβάλλεται αφορά την ορθότητα των στοιχείων πλήρους απασχόλησης που τηρούνται στο Π.Σ. Εργάνη και προϋποθέτει έλεγχο των στοιχείων αυτών και υποβολή ένστασης μόνο για τις περιπτώσεις που τα πραγματικά στοιχεία πλήρους απασχόλησης δεν συμφωνούν με τα τηρούμενα στο Π.Σ. Εργάνη.

Η διαδικασία υποβολής ενστάσεων πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ με την συμπλήρωση στο έντυπο των υποχρεωτικών πεδίων ανά ενότητα και την επισύναψη των απαιτούμενων δικαιολογητικών σε μορφή αρχείου pdf, προς διακρίβωση των ισχυρισμών της πλήρωσης των προϋποθέσεων του κριτηρίου αύξησης πλήρους απασχόλησης για την εξαίρεση από το τέλος επιτηδεύματος.

Η ένσταση που υποβάλλεται αφορά την ορθότητα των στοιχείων πλήρους απασχόλησης που τηρούνται στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ και προϋποθέτει έλεγχο των στοιχείων αυτών και υποβολή ένστασης μόνο για τις περιπτώσεις που τα πραγματικά στοιχεία πλήρους απασχόλησης δεν συμφωνούν με τα τηρούμενα στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Πηγή: ΟΤ

Read Previous

«Η ρύπανση των ωκεανών από πλαστικά είναι μικρότερη αλλά παραμένει εκεί για περισσότερο καιρό» σύμφωνα με νέα έρευνα

Read Next

Ν. Φιλαδέλφεια: Συνελήφθησαν άλλοι 5 Κροάτες που επιχείρησαν να διαφύγουν από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *