Καρχαρίας ξεβράστηκε σε παραλία της Σαντορίνης

Η έντονη δυσοσμία οδήγησε έναν περαστικό στο σημείο που ξεβράστηκε ο καρχαρίας

Ένας καρχαρίας ξεβράστηκε στην παραλία της Σαντορίνης. Το στοιχείο που καθοδήγησε τον περαστικό προς το σημείο που ήταν θαμμένος ήταν η έντονη δυσοσμία που αναδυόταν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο καρχαρίας που εντοπίστηκε στην Βλυχάδα της Σαντορίνης ήταν γαλέος σε κατάσταση σήψης. Ο γαλέος είναι καρχαρίας που ανήκει στην οικογένεια των Τριακιδών.

Παρόλα αυτά, την ονομασία γαλέος φέρουν και άλλα είδη καρχαριών. Η ονομασία γαλέος χρησιμοποιείται γενικά στην Ελλάδα για να περιγράψει το κρέας που προέρχεται από αλιευμένους καρχαρίες και όχι μόνο από το συγκεκριμένο είδος.

Το μήκος του φθάνει τα 1-2 μέτρα. Η ράχη του έχει χρώμα ανοικτό γκριζωπό, ενώ τα πλευρά του λίγο ροδίζουν και η κοιλιά του είναι άσπρη. Το ρύγχος του είναι πεπλατυσμένο και μυτερό και το στόμα του βρίσκεται στην κάτω πλευρά, όπως σε όλα τα σκυλόψαρα, με δόντια μυτερά, τριγωνικά και σε σειρές. Το πρώτο ραχιαίο πτερύγιο είναι 2 ή και 3 φορές μεγαλύτερο απ’ το δεύτερο πτερύγιο της ουράς του.

Ζει στον βυθό, κοντά στις στεριές, και τροφή του είναι μικρά ψάρια και μαλάκια. Γεννά μικρά και όχι αυγά, είναι δηλαδή ζωοτόκος. Το κρέας του είναι ασπροκόκκινο και σφιχτό.

Δείτε παρακάτω την εικόνα του santorinivoice.gr

Read Previous

Μάργκοτ Ρόμπι: Όλοι «υποκλίνονται» στα πόδια της – Διαδικτυακή πλατφόρμα της πρότεινε συνεργασία χιλιάδων δολαρίων

Read Next

Καιρός: Σαββατοκύριακο με μελτέμια έως 7 μποφόρ και υψηλές θερμοκρασίες

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *