Η κακοκαιρία που έρχεται από τη Δευτέρα και η «ψυχρή λίμνη» – Ανησυχία για τη Θεσσαλία

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα μέσα στις επόμενες ώρες και θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη. Σύμφωνα με το meteo.gr, η «ψυχρή λίμνη» σχηματίζεται στην Αδριατική και σταδιακά θα κινηθεί προς το Νότιο Ιόνιο και στη συνέχεια θα ανέβει βόρεια.

Η αργή κίνηση της ψυχρής λίμνης σε συνδυασμό με την έντονη μεταφορά υδρατμών από το Αιγαίο προς την ανατολική ηπειρωτική χώρα θα έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση ισχυρών και επίμονων τοπικά βροχών και καταιγίδων.

Έτσι, οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο, δεχόμενες τους μεγαλύτερους όγκους νερού, θα είναι εκ νέου η Θεσσαλία (κυρίως οι περιοχές του Πηλίου και της Όθρυος και τα δυτικά τμήματα της περιφέρειας), η Κεντρική και Βορειοανατολική Στερεά, η Εύβοια και οι Σποράδες. Από την Τετάρτη 27/09 τοπικά έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην Κρήτη και σε αρκετά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Στους χάρτες που ακολουθούν απεικονίζεται η θέση της ψυχρής λίμνης και η ροή των αερίων μαζών γύρω της την Κυριακή 24/09 και την Τρίτη 26/09:

Read Previous

Μητσοτάκης: Τι είπε για Market Pass, τριετίες και επενδυτική βαθμίδα

Read Next

Fame Story: Κάνει πρεμιέρα με το πρώτο live

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *