Η Ευρώπη γερνάει: Το 2024 οι άνω των 65 ετών θα είναι περισσότεροι τους κάτω των 15

Των κώδωνα του κινδύνου για την γήρανση του πληθυσμού κρούει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθώς σύμφωνα με νέα δεδομένα που δημοσίευσε την Τετάρτη (11/10) επισημαίνει ότι οι άνω των 65 ετών θα είναι περισσότεροι από τους κάτω των 15 ετών στην Ευρώπη το 2024.

«Μέχρι το 2024, εκτιμάμε ότι ο πληθυσμός των ανθρώπων ηλικίας άνω των 65 ετών θα είναι μεγαλύτερος απ’ αυτόν των κάτω των 15 ετών στην περιφέρεια Ευρώπης του ΠΟΥ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΠΟΥ.

Η συνθήκη αυτή αναμένεται να επικρατήσει σε παγκόσμιο επίπεδο το 2064, περίπου 60 χρόνια μετά, σύμφωνα με το ινστιτούτο Our World in Data.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Στο σύνολο της Γηραιάς Ηπείρου, η αύξηση του προσδόκιμου ζωής είναι συχνά συνώνυμη με κλονισμένη υγεία.

«Η τάση αυτή είναι συνώνυμη με νέες κοινωνικές, οικονομικές και υγειονομικές προκλήσεις», σημείωσε ο ευρωπαϊκός κλάδος του υγειονομικού οργανισμού.

Πώς θα μετριαστεί το φαινόμενο;

 

Για να μετριασθεί ο αντίκτυπος της γήρανσης του πληθυσμού, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καλεί τους αρμόδιους φορείς να λάβουν μέτρα για να «επιτραπεί στους ηλικιωμένους να διαφυλάξουν και να βελτιώσουν τη σωματική και την ψυχική υγεία τους, την ανεξαρτησία τους, την κοινωνική ευημερία τους και την ποιότητα ζωής τους».

Μεταξύ των συστάσεων που κάνει, είναι η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής και της σωματικής άσκησης για τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα.

«Μια έντονη σωματική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει κατά 35% τον κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία», τονίζει.

Read Previous

Εύα Αντωνοπούλου: Δεν δυσκολεύτηκα να φύγω από τον ΣΚΑΪ, το έκανα με χαρά

Read Next

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή: «Θα τελειώσουμε τη Χαμάς όπως το ISIS» λέει ο Νετανιάχου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *