Τέλη κυκλοφορίας: Παράταση και επίσημα μέχρι 29 Φεβρουαρίου

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη για την παράταση της προθεσμίας καταβολής των τελών κυκλοφορίας 2024.

Σύμφωνα με την απόφαση η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2024, που λήγει την 31-12-2023, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε ακινησία, παρατείνεται έως και 29-02-2024.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΕΚ

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν δύο ακόμα μήνες για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας χωρίς να απειλούνται από πρόστιμα ενώ όσοι είχαν σχεδιάσει να καταθέσουν πινακίδες έχουν τη δυνατότητα να κυκλοφορήσουν για δύο ακόμα μήνες τα οχήματά τους, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας.

Αντί να καταθέσουν ψηφιακά τις πινακίδες τους στις 31 Δεκεμβρίου 2023 μπορούν να το κάνουν στις 29 Φεβρουαρίου 2024.

Κατάθεση πινακίδων

Η παράταση ισχύει και για όσους θέσουν τα οχήματά τους σε ακινησία.

Για την «κατάθεση» πινακίδων δεν απαιτείται πλέον –παρά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις- επίσκεψη στις Δ.Ο.Υ.

Η διαδικασία γίνεται ψηφιακά μέσα από τον υπολογιστή ή το κινητό τηλέφωνο των φορολογουμένων μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης της δημόσιας διοίκησης gov.gr και ειδικότερα στην πλατφόρμα myCAR με τους κωδικούς Taxisnet.

Ο χρήστης επιλέγει «Ψηφιακή Ακινησία/Κυκλοφορία» , καταχωρεί ή επιλέγει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος που επιθυμεί να θέσει σε ψηφιακή ακινησία. Καταχωρούνται τα στοιχεία της διεύθυνσης ακινητοποίησης του οχήματος, δηλαδή τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής, την οδό και τον αριθμό.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση αυτή, οι πινακίδες κυκλοφορίας μένουν στο όχημα και δηλώνεται ο χώρος στάθμευσης που θα παραμείνει το αυτοκίνητο για όσο διάστημα βρίσκεται σε ακινησία.

Οσοι όμως εντοπιστούν μετά τη δήλωση ακινησίας να κυκλοφορούν τα οχήματά τους τους βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριές καμπάνες.

Θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 10.000 ευρώ το οποίο αυξάνεται στα 30.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής ενώ ταυτόχρονα αφαιρείται για τρία χρόνια το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος.

Read Previous

Εφορία: Όλες οι πληρωμές που πρέπει να κάνουμε μέχρι το τέλος του έτους

Read Next

Βγήκε βόλτα στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βελγίου και το πλήρωσε με τη ζωή της (video)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *