Τραγωδία στην Ηλεία: Θρήνος για τη 42χρονη Γεωργία – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον σύντροφό της

Θρήνος για τη 42χρονη Γεωργία, η οποία ανασύρθηκε νεκρή από τις διασωστικές αρχές σε μεγάλη απόσταση από το σημείο που εξαφανίστηκαν τα ίχνη της ίδιας και του αρραβωνιαστικού της. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 45χρονο.

Hαγωνία για την εύρεση του τελευταίου κορυφώνεται, καθώς παρά τις προσπάθειες των αρχών, δεν υπήρξε κάποιο στοιχείο που να οδηγήσει στον εντοπισμό του και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν σημαντικά.

Ειδικότερα, με το ξεκίνημα των ερευνών από τις διασωστικές ομάδες χθες το πρωί, εντοπίστηκε λίγο μετά τις 8 π.μ. το άψυχο σώμα της 42χρονης Γεωργίας σε απόσταση ενάμισι χιλιομέτρου από το σημείο που παρασύρθηκε.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, όλες οι έρευνες στράφηκαν στον εντοπισμό του 45χρονου συντρόφου της, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των διασωστικών ομάδων καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί.

Ελάχιστη ώρα μετά τον εντοπισμό της άτυχης κοπέλας, οι αρχές εντόπισαν και το όχημα στο οποίο επέβαινε το ζευγάρι, 300 μέτρα από το γεφύρι.

Το γεγονός πως βρισκόταν μέσα σε λάσπες και νερά έκανε δύσκολο τον εντοπισμό του, καθώς και την ανάσυρσή του για την οποία χρειάστηκε μηχάνημα έργου για να ολοκληρωθεί. Κατά την ανάσυρση του αυτοκινήτου, οι δύτες της ΕΜΑΚ έλεγξαν σπιθαμή προς σπιθαμή τόσο το όχημα όσο και το σημείο, προκειμένου να βρουν κάποιο στοιχείο που να τους οδηγήσει στον εντοπισμό και του 45χρονου.

Τι συνέβη

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, η άτυχη 42χρονη από την Αλφειούσα που ζούσε στον Πύργο μαζί με τον 45χρονο αρραβωνιαστικό της, βρέθηκαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας για επίσκεψη στο χωριό Πλουτοχώρι, το οποίο είναι γενέτειρα του αγνοούμενου. Ο 45χρονος, επαγγελματίας αυτοκινητιστής στο επάγγελμα, μπορεί να γνώριζε την περιοχή και τους κινδύνους που αυτή κρύβει, ωστόσο ήταν τέτοια τα φυσικά φαινόμενα εκείνη την ώρα που τα ορμητικά νερά παρέσυραν το όχημά τους.

Μάλιστα, ο άτυχος άνδρας όπως αναφέρθηκε και στο χθεσινό ρεπορτάζ της εφημ. «Πατρίς», είχε επικοινωνία με συγχωριανό του ελάχιστη ώρα πριν παρασυρθούν και καλούσε σε βοήθεια.

«Διαθέσαμε όλα τα διαθέσιμα μέσα»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Νίκος Κοροβέσης, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο που συντελέστηκε η τραγωδία και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ζητήθηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής από την πολιτική προστασία, μετά από το συμβάν το οποίο έλαβε χώρα περίπου στις 8:30 το απόγευμα της Δευτέρας. Διαθέσαμε όλα τα διαθέσιμα μέσα προκειμένου να αποφορτίσουμε το ποτάμι, δυστυχώς όμως ένα ζευγάρι που προσπάθησε να διασχίσει με το αυτοκίνητο την γέφυρα δεν τα κατάφερε και η ορμή του ποταμού το παρέσυρε. Είμαστε εδώ από την πρώτη στιγμή, η περιφέρεια, η πολιτική προστασία, ο δήμος, η πυροσβεστική, η αστυνομία, η ΕΜΑΚ. Είμαστε εδώ με όλες μας τις δυνάμεις. Είμαστε σίγουρα συγκλονισμένοι από το γεγονός της παράσυρσης του αυτοκινήτου λόγω της ορμητικότητας του νερού. Θέλησε να περάσει το γεφύρι για να μπει στο χωριό, δυστυχώς όμως παρασύρθηκε από την ορμητικότητα των νερών».

«Δεν σταματήσαμε τις έρευνες»

Ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Αρχιπύραρχος Χριστόφορος Μπόκας, έφθασε από νωρίς το πρωί στο σημείο προκειμένου να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των συνεργείων διάσωσης και επεσήμανε: «Ήμασταν εδώ από χθες βράδυ, μετά από κλήση που δέχτηκε η υπηρεσία μας για παράσυρση αυτοκινήτου από τον χείμαρρο. Ήρθαμε με ισχυρές δυνάμεις, δεν σταματήσαμε τις έρευνες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, παρά την έντονη βροχόπτωση που είχαμε κατά διαστήματα. Σήμερα το πρωί με την ανάπτυξη των drones, αλλά και με τους δύτες, με ομάδες της ΕΜΑΚ, με την ομάδα ορμητικών νερών, την ομάδα της ΕΜΟΔΕ, καταφέραμε μετά από λίγη ώρα να εντοπίσουμε δυστυχώς νεκρή τη γυναίκα που επέβαινε στο ΙΧ και μετά από λίγο εντοπίσαμε και το αυτοκίνητο το οποίο και ελέγξαμε αν υπάρχει μέσα ο άτυχος άντρας. Δεν υπήρχε όμως, το ανασύραμε για να είμαστε σίγουροι με ιδιωτικό μηχάνημα και οι έρευνες συνεχίστηκαν ακατάπαυστα για την εύρεση του άντρα που ψάχνουμε. Η γυναίκα βρέθηκε από το σημείο το ατυχήματος περίπου στο 1 km, όχι σε ευθεία γραμμή, αλλά όπως πάει το ποτάμι και από το αμάξι βρέθηκε περίπου 200 μέτρα μακριά».

«Είχαμε επισημάνει το πρόβλημα»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της κοινότητας Πλουτοχωρίου Μιχάλης Πυρλής ανέφερε: «Είχαμε επισημάνει ότι το γεφύρι αυτό βουλώνει συνέχεια, σήμερα με το που ανέβηκε η στάθμη πέρασε ένα αυτοκίνητο με μεγάλη δυσκολία, μετά πήγε να περάσει το δεύτερο και το γύρισε το νερό στο πλάι. Καλέσαμε την πυροσβεστική να έρθει, αλλά δεν πρόλαβε, αφού το αυτοκίνητο τούμπαρε και παρασύρθηκε. Ο οδηγός βγήκε καταρχήν από το αυτοκίνητο, μίλαγε στο τηλέφωνο, αλλά μπήκε ξανά μέσα σε αυτό και έγινε ότι έγινε. Κρίμα …».

«Το αυτοκίνητο χάθηκε σε δευτερόλεπτα»

Ενας κάτοικος του Πλουτοχωρίου, εμφανώς σοκαρισμένος είπε: «Το νερό το παρέσυρε το αυτοκίνητο στη μάνδρα, περιμέναμε να δούμε αν θα σπάσει ο οδηγός το τζάμι, αλλά αμέσως το γύρισε τούμπα το νερό, που είχε φτάσει στους 60 πόντους. Το αυτοκίνητο χάθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και δυστυχώς συνέβη το μοιραίο. Το νερό έφερε πολλά φερτά υλικά, τα οποία έσπασαν τη μάνδρα και μόλις έγινε αυτό έφυγε το αμάξι. Νομίζαμε ότι θα βγει ο οδηγός και θα σπάσει το τζάμι, αλλά δεν έγινε αυτό. Δεν ξέρουμε τι έγινε».

«Δυστυχώς έχασε τζάμπα τη ζωή του»

Ακόμα μια κάτοικος της κοινότητας, υπογράμμισε: «Το παλικάρι είναι από την Παπαδού, αλλά το σπίτι του είναι εδώ. Έμενε στον Πύργο και ερχόταν εδώ με το ταξί που έχει ο πατέρας του, το οποίο πήρε το παιδί. Πήγαινε στον Πύργο, δούλευε με το ταξί του και ξαναρχόταν. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ερχόταν στο χωριό το παιδί. Αυτό που έγινε ήταν το μεγαλύτερο κακό, έχασε τη ζωή του δυστυχώς μαζί με την κοπέλα του. Ήταν ένα πολύ καλό παιδί, δεν μπορώ να σας περιγράψω τι άνθρωπος ήταν. Δυστυχώς όμως έχασε τζάμπα τη ζωή του. Δεν μπόρεσε να τον βοηθήσει κανένας. Παλιότερα κόντεψα να πνιγώ και εγώ μαζί με το 7χρονο παιδί μου. Δυστυχώς αυτό έχει ξανασυμβεί, έρχονται όλα τα νερά από τις άλλες περιοχές, εμείς είμαστε σε γούβα και όλα τα νερά έρχονται εδώ και πηγαίνουν στον Αλφειό. Είμαι πάρα πολύ συγκινημένη, δεν κοιμήθηκα χθες το βράδυ, ήταν ένα καταπληκτικό παιδί, πολύ πονετικό. Το κλαίω και εγώ και όλο το χωριό. Αν δεν γίνει γέφυρα θα πνίγει και άλλος κόσμος».

real.gr

Read Previous

Αυτοί είναι οι νέοι αρχηγοί σε ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστική

Read Next

Εξαδάκτυλος για εμβόλια COVID-19 στα φαρμακεία: «Οι πολίτες θα πληρώνουν για χειρότερες συνθήκες»

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *