Γαλλία: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών – Τα συνδικάτα κάλεσαν σε «πολιορκία» του Παρισιού

Στους οκτώ αυτοκινητόδρομους γύρω από το Παρίσι, αρκετά τμήματα τους έκλεισαν, αναγκάζοντας τους οδηγούς να αλλάξουν τη διαδρομή τους.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των αγροτών, τα συνδικάτα κάλεσαν σε “πολιορκία της πρωτεύουσας” από χθες Δευτέρα.

Το κίνημα φαίνεται πως ριζοσπαστικοποιείται. Οι αγρότες έχουν στήσει  μπλόκα με τρακτέρ στους κύριους αυτοκινητόδρομους γύρω από το Παρίσι ωστόσο το Παρίσι δεν δεν αποκλείστηκε, ούτε η αγορά νωπών προιόντων Rungis.

Τα κυριότερα μπλόκα:

Στους οκτώ αυτοκινητόδρομους γύρω από το Παρίσι, αρκετά τμήματα τους έκλεισαν, αναγκάζοντας τους οδηγούς να αλλάξουν τη διαδρομή τους.

– Ο αυτοκινητόδρομος A1, είναι κλειστός στο ύψος της πόλης  Chennevières-Lès-Louvres προς το Παρίσι και στο Epiais-lès-Louvres προς την επαρχία,

– Ο αυτοκινητόδρομος A4  είναι κλειστός μεταξύ των σημείων Serris και Jossigny προς το Παρίσι και κλειστός προς την επαρχία στο ύψος Ferrière-en-Brie,

– Ο αυτοκινητόδρομος Α6 κλειστός προς το Παρίσι στο ύψος Villabé

– ο Α13, κλειστός και στις δύο κατευθύνσεις στο ύψος της πόλης Mantes-la-Jolie

– ο Α10, κλειστός και στις δύο κατευθύνσεις στο ύψος  Dourdan

– ο Α15 κλειστός προς το Παρίσι στο ύψος της περιοχής Argenteuil,

– ο A5a, κλειστός προς το Παρίσι στο ύψος της πόλης Réau και προς τις επαρχίες στο ύψος του  Moissy-Cramayel

– ο αυτοκινητόδρομος A16, είναι κλειστός με κατεύθυνση προς την επαρχία  στο ύψος του l’Isle-Adam

Σύμφωνα με τον Sytadin, τον ιστότοπο που ελέγχει την κυκλοφορία των αυτοκινητοδρόμων στην περιοχή του Παρισιού, τα μπλόκα δεν έχουν ακόμη επηρεάσει σημαντικά την κυκλοφορία. Γύρω στις 6.30 χθες  το απόγευμα, η κυκλοφορία δεν ήταν πυκνή σε σχέση με τον μέσο όρο, με συνολικά 144 χιλιόμετρα μποτιλιαρίσματος. Η πόλη του Παρισιού δεν ήταν αποκλεισμένη.

Χθες το απόγευμα,  ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Αττάλ,  συναντήθηκε με τους προέδρους των συνδικάτων Jeunes Agriculteurs και της FNSEA και σήμερα αναμένεται να γίνουν νέες ανακοινώσεις. Παρ’ όλα αυτά, τα μπλόκα είναι πιθανό να συνεχιστούν και μάλιστα υπάρχουν απειλές για αποκλεισμό και των εθνικών δρόμων. Στον αυτοκινητόδρομο Α13, οι αγρότες έχουν οργανωθεί για να αντέξουν μέχρι την Πέμπτη. Στο σημείο Jossigny (Seine-et-Marne), στον αυτοκινητόδρομο A4, οι διαδηλωτές έχουν εγκαταστήσει γεννήτριες, εργοταξιακές τουαλέτες και ψησταριές επιτρέποντάς τους να περάσουν τουλάχιστον τρεις ημέρες στο σημείο αυτό, σύμφωνα με τους ίδιους.

Εκτός από τους αυτοκινητοδρόμους, οι αγρότες του σωματείου Coordination rurale ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να αποκλείσουν την περιοχή γύρω από την αγορά του Rungis. Δεν αναμένεται να φτάσουν στο σημείο πριν από το βράδυ της Τρίτης ή την Τετάρτη. Στο μεταξύ, ο σημαντικός διατροφικός κόμβος της γαλλικής πρωτεύουσας προστατεύεται από θωρακισμένα οχήματα και δεν έχει αποκλειστεί. Ούτε η κυκλοφορία προς τα αεροδρόμια του Παρισιού έχει διακοπεί. Σε εθνικό επίπεδο, μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, είχαν καταγραφεί 25 αποκλεισμοί αυτοκινητοδρόμων σε 16 διαμερίσματα.

real.gr

Read Previous

Καρκίνος: Οι επιστήμονες βρήκαν τρόπο να σταματήσουν πρωτεΐνη που προκαλεί το 75% των όγκων – Ελπίδες για θεραπεία

Read Next

Η Monica Bellucci φόρεσε ένα διαχρονικό outfit – Ιδανικό για κάθε ηλικία

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *