Σαρωτική καταιγίδα στην Αυστραλία: 500.000 σπίτια και επιχειρήσεις χωρίς ρεύμα

Μεγάλες περιοχές της πολιτείας της Βικτόριας στην Αυστραλία έμειναν χωρίς ρεύμα σήμερα όταν μεγάλη ενεργειακή μονάδα έκλεισε καθώς λόγω καταιγίδας τέθηκαν εκτός λειτουργίας τμήματα του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της πολιτείας.

Χωρίς ρεύμα πολιτείες στην Αυστραλία
Ένας από τους ενεργειακούς σταθμούς Loy Yang της AGL, που τροφοδοτεί με ρεύμα περίπου το ένα τρίτο της πολιτείας της Αυστραλίας, αναγκάστηκε να κλείσει σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) καθώς αρκετοί πυλώνες σε μεγάλο τμήμα του δικτύου διανομής της πολιτείας κατάρρευσαν εν μέσω κακοκαιρίας.Πάνω από 500.000 σπίτια και επιχειρήσεις υπέστησαν διακοπή ρεύματος, ανέφερε η πολιτειακή υπουργός Ενέργειας Λίλι Ντ’ Αμπρόσιο σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Καθώς έκλεισε η μονάδα, οι τιμές ηλεκτρικού ρεύματος κατέγραψαν άλμα σε όλη τη πολιτεία, σύμφωνα με τον Διαχειριστή Αγοράς Ενέργειας της Αυστραλίας (AEMO), που έδωσε εντολή για περιορισμό της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας σε όλο το δίκτυο.

Η Ντ’ Αμπρόσιο ανέφερε στην ανάρτησή της ότι η μια από τις τέσσερις μονάδες του σταθμού Loy Yang επανήλθε σε λειτουργία και ότι σταματούν οι υποχρεωτικές διακοπές ρεύματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read Previous

Ανακαινίζω – Νοικιάζω: Πότε ξεκινά το πρόγραμμα έως 10.000 ευρώ – Οι δικαιούχοι

Read Next

Σε στάση εργασίας οι δάσκαλοι την Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *