Αγρότες: Την Τρίτη με τα τρακτέρ στην Αθήνα

Συλλαλητήριο στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη με τρακτέρ και αποκλεισμούς δρόμων, τελωνείων και δημοσίων κτιρίων αποφάσισαν οι αγρότες, μετά την πολύωρη πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.

Συμβολικοί αποκλεισμοί πραγματοποιούνται ήδη σε πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, ενώ στα τελωνεία της Νίκης, των Ευζώνων και των Κήπων τα τρακτέρ είναι έτοιμα να μπλοκάρουν την κυκλοφορία.

Πεποίθηση των αγροτών είναι ότι υπάρχουν κι άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για να ενισχυθούν περισσότερο σχετικά με το κόστος παραγωγής δηλαδή το ρεύμα και το πετρέλαιο, την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Στη διάρκεια της σύσκεψης στη Νίκαια της Λάρισας συμφώνησαν όλοι στην ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων θεωρώντας ότι δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους από τον πρωθυπουργό.

Το πανελλαδικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου. Αν και οι αρχικές συζητήσεις έκαναν λόγο για διαδήλωση χωρίς τρακτέρ, τελικά αποφασίστηκε η κάθοδος των αγροτών και των κτηνοτρόφων με τα αγροτικά μηχανήματά τους, ενώ από αρκετές περιοχές -ειδικά της βόρειας Ελλάδας- θα ναυλωθούν λεωφορεία, όπως ακριβώς συνέβη και στην Agrotica, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αποφασίστηκαν και παράλληλες δράσεις με την ημέρα του συλλαλητηρίου με κλείσιμο τελωνείων – λιμανιών – συνόρων από αγρότες απομακρυσμένων περιοχών, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να δώσουν το «παρών» στην Αθήνα. Ενδεικτικά, στον Έβρο προσανατολίζονται στο κλείσιμο του τελωνείου την Τρίτη, ενώ ως τότε θεωρούνται σχεδόν βέβαιοι και οι καθημερινοί αποκλεισμοί και στα υπόλοιπα μπλόκα που δεν θα λάβουν μέρος στην πανελλαδική κινητοποίηση.

real.gr

Read Previous

Nόμος του κράτους το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια – Τα «όχι», τα «παρών» και οι απουσίες

Read Next

Υψηλή πίεση: Η Νο1 κίνηση που τη ρίχνει άμεσα σύμφωνα με τους ειδικούς

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *