Γαλλία: Εργαζόμενος σε κάβα έκλεψε κρασιά μισού εκατομμυρίου

Ένας εργαζόμενος σε μια κάβα που πουλούσε κρασιά από τη Βουργουνδία υποπτεύεται ότι έκλεψε περισσότερα από 7.000 μπουκάλια, με συνολική αξία περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ, από τους εργοδότες του.

Αυτό ανακοίνωσαν σήμερα οι γαλλικές δικαστικές αρχές.

Ο 56χρονος ύποπτος συνελήφθη και προφυλακίστηκε μέχρι τη δίκη του, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί το καλοκαίρι, όπως ανέφερε ο εισαγγελέας της Ντιζόν, Ολιβιέ Καρακότς.

Ο άνδρας πιστεύεται ότι έκλεβε «χιλιάδες μπουκάλια, επί χρόνια», από τις κάβες όπου εργαζόταν στο Μπον, στην καρδιά της περίφημης αμπελουργικής περιοχής της Γαλλίας. Περίπου 7.000 μπουκάλια βρέθηκαν στο σπίτι του.

Τον «έπιασαν» από τις κάμερες ασφαλείας

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Saône-et-Loire, η οποία αποκάλυψε την υπόθεση, ο 56χρονος «πιάστηκε» από τις κάμερες ασφαλείας κατά τη διάρκεια της κλοπής τεσσάρων μπουκαλιών. Αφού ο εργοδότης του κατήγγειλε το περιστατικό, συνελήφθη και η κατοικία του ερευνήθηκε.

Στο σπίτι βρέθηκαν πολλές κάβες και χιλιάδες μπουκάλια, με τον ιδιοκτήτη του οινοπωλείου να αναγνωρίζει ανάμεσά τους και τα δικά του. Οι υπόλοιπες φιάλες προέρχονταν από άλλα καταστήματα όπου είχε εργαστεί ο 56χρονος τα τελευταία 15 χρόνια.

Επίσης, αναφέρεται ότι ο ύποπτος είχε επικαλύψει τους τοίχους του κελαριού στο σπίτι της μητέρας του με μπουκάλια κρασιού.

Πάνω απο 1.000 ευρώ η αξία του ενός μπουκαλιού

Η αξία κάθε κρασιού, όπως το διάσημο Vosne-Romanée, μπορεί να ξεπερνά τα 1.000 ευρώ. Ωστόσο, φαίνεται πως ο δράστης τα συνέλεγε για προσωπική χρήση, καθώς δεν υπάρχουν αποδείξεις προς το παρόν ότι πούλησε έστω και ένα μπουκάλι, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Η κλοπή αυτή θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες που έχουν συμβεί στον κλάδο του κρασιού. Το 2019, είχαν κλαπεί από ένα σπίτι στο Μπορντό καμία εκατοστή κιβώτια κρασιών Petrus και Mouton-Rothschild, καθώς και μια φιάλη του Romanée-Conti, το πιο ακριβό κρασί στον κόσμο.

Η συνολική αξία των κρασιών αυτών έφτανε το μισό εκατομμύριο ευρώ. Επίσης, το 2007 είχε σημειωθεί διάρρηξη σε μια αποθήκη στα προάστια του Μπορντό, από όπου οι δράστες αποσύρθηκαν κρασιά αξίας 400.000 ευρώ.

Read Previous

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη, Γεωργίας Ντάτσικα με την Ομάδα Δράσης για την υποστήριξη της Kοινωνικής Ένταξης και Ενδυνάμωσης Ρομά Δυτικής Ελλάδας

Read Next

Κακοκαιρία – εξπρές: Δείτε που θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες σήμερα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *