θες επίπεδη κοιλιά; Εάν σταματήσεις αυτές τις 7 γλυκές λιχουδιές, το πέτυχες!

Αχ αυτά τα γλυκά! Λίγοι μπορούν να τους αντισταθούν. Όσο κι αν ξέρουμε πως βλάπτουν την υγεία μας είναι μια απολαυστική εμπειρία που δεν μπορούμε να «κόψουμε». Η υπερβολική κατανάλωση σνακ με ζάχαρη έχει συνδεθεί με αύξηση βάρους και φλεγμονή, δύο παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν σε μια λιγότερο από ιδανική φυσική κατάσταση. Αν θες λοιπόν να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά μέχρι την άνοιξη, Καθώς πλησιάζει η άνοιξη, υπάρχει μια  αποτελεσματική στρατηγική που περιλαμβάνει τη μείωση ορισμένων γλυκών λιχουδιών.

7 γλυκές λιχουδιές στις οποίες πρέπει να αντισταθείς αν θες να ξεπριστείς και να έχεις επίπεδη κοιλιά

1.Έτοιμα Cookies του εμπορίου

Τα έτοιμα μπισκότα που αγοράζονται από τα κατάστηματα, φορτωμένα με ραφιναρισμένα σάκχαρα, ανθυγιεινά λίπη και τεχνητά πρόσθετα, μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην αύξηση βάρους και στη φλεγμονή. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη σε αυτές τις γλυκές λιχουδιές όχι μόνο οδηγεί σε αυξημένη πρόσληψη θερμίδων, αλλά πυροδοτεί επίσης αιχμές ινσουλίνης, προάγοντας την αποθήκευση λίπους.

Οι χαμηλές φυτικές ίνες και τα εξαιρετικά επεξεργασμένα δημητριακά αυξάνουν τον κίνδυνο αύξησης βάρους και υψηλότερων επιπέδων λίπους στην κοιλιά. Το αγαπημένο σου μπισκότο πιθανότατα προκαλεί κοιλιακό λίπος λόγω των υψηλά επεξεργασμένων συστατικών όπως το βούτυρο, η ζάχαρη και το ραφιναρισμένο αλεύρι.

2.Επεξεργασμένες μπάρες Granola

Γεμάτες με κρυμμένα σάκχαρα, συντηρητικά και επεξεργασμένα δημητριακά, αυτές οι φαινομενικά υγιεινές μπάρες μπορούν να διαταράξουν τη μεταβολική ισορροπία, οδηγώντας σε αυξημένη πρόσληψη θερμίδων και πιθανή αύξηση βάρους.

Οι μπάρες Granola είναι η χειρότερη «υγιεινή» τροφή για απώλεια βάρους, επειδή είναι γεμάτες με φλεγμονώδη συστατικά που εμποδίζουν την απώλεια βάρους, συμπεριλαμβανομένων των επεξεργασμένων σακχάρων και δημητριακών. Πολλοί κατασκευαστές τροφίμων ισχυρίζονται ότι οι μπάρες granola τους είναι υγιεινές επειδή περιέχουν βρώμη, αλλά τα πρόσθετα συστατικά στα μπαρ granola είναι αυτό που τα κάνει τόσο ανθυγιεινά.

3.Ντόνατς

Τα ντόνατς που αγοράζονται απ’ έξω, με τα δελεαστικά γλάσά τους και τις ζαχαρούχες επικαλύψεις, είναι συχνά ένοχοι στο ταξίδι προς την αύξηση βάρους και τη φλεγμονή. Τα ντόνατς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ραφιναρισμένα σάκχαρα, ανθυγιεινά λίπη και επεξεργασμένα συστατικά. Συνήθως παρασκευάζονται με ραφιναρισμένο αλεύρι σίτου και είναι γεμάτα με πρόσθετα σάκχαρα, προκαλώντας μια ταχεία αύξηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα όταν καταναλώνεται. Αυτή η ξαφνική άνοδος του σακχάρου στο αίμα πυροδοτεί μια αντίστοιχη αύξηση της ινσουλίνης για τη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου, η οποία μπορεί να είναι επιβλαβής για τον οργανισμό μακροπρόθεσμα και να οδηγήσει σε αντίσταση στην ινσουλίνη.

4.Μπάρες πρωτεΐνης

Οι μπάρες πρωτεΐνης, που συχνά κυκλοφορούν στο εμπόριο ως μια βολική και θρεπτική επιλογή σνακ, μπορούν μερικές φορές να συμβάλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους και στη φλεγμονή λόγω των κρυμμένων σακχάρων και των τεχνητών πρόσθετων τους. Ενώ προσφέρουν μια γρήγορη ώθηση πρωτεΐνης, πολλές μπάρες πρωτεΐνης που διατίθενται στο εμπόριο περιέχουν υψηλά επίπεδα επεξεργασμένων σακχάρων, ανθυγιεινών λιπών και τεχνητών συστατικών που μπορούν να διαταράξουν τη μεταβολική υγεία και να προάγουν τη φλεγμονή στο σώμα.

Οι μπάρες πρωτεΐνης που περιέχουν ανθυγιεινά λίπη, όπως τρανς λιπαρά ή κορεσμένα λίπη, μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις προσπάθειες απώλειας βάρους. Αυτοί οι τύποι λιπών είναι πιο δύσκολο να επεξεργαστούν το σώμα και μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση βάρους καθώς και σε αυξημένο κίνδυνο καρδιοπαθειών και άλλων θεμάτων υγείας.

5.Τούρτες και πάστες

Τα κέικ και οι πάστες ζαχαροπλαστικής μπορεί να φέρουν στιγμιαία ευχαρίστηση, αλλά δεν πρέπει να αγνοηθεί ο αντίκτυπος που έχουν στο βάρος και τη φλεγμονή. Γεμάτες με εξευγενισμένα σάκχαρα, ανθυγιεινά λίπη και επεξεργασμένο αλεύρι, αυτές οι απολαυστικές λιχουδιές μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση βάρους και να προκαλέσουν φλεγμονώδεις αντιδράσεις στο σώμα.Μην ξεχνάς πως τα κέικ είναι φλεγμονώδη και επιβλαβή για την υγεία του εντέρου λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη και ραφιναρισμένο αλεύρ.  Αυτά τα συστατικά συμβάλλουν σε γρήγορες αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα, προκαλώντας την απελευθέρωση ινσουλίνης και πιθανώς προκαλώντας χρόνια φλεγμονή.

6.Αποξηραμένα φρούτα

Ενώ τα αποξηραμένα φρούτα θεωρούνται συχνά ένα υγιεινό σνακ, η περιεκτικότητά τους σε συμπυκνωμένη ζάχαρη μπορεί να συμβάλει στην αύξηση βάρους και στη φλεγμονή όταν καταναλώνονται σε υπερβολική ποσότητα. Αυτό το τρόφιμο είναι αφυδατωμένο , γεγονός που κάνει τη ζάχαρη και τις θερμίδες να είναι πολύ συγκεντρωμένα και υψηλότερα από τα ωμά ολόκληρα φρούτα.

7.Χυμός φρούτων

Όταν τα φρούτα γίνονται χυμοί, τα φυσικά σάκχαρά τους συμπυκνώνονται, οδηγώντας σε ένα ρόφημα που είναι πυκνό σε θερμίδες και μπορεί να διαταράξει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Καθώς πλησιάζει η άνοιξη και κυριαρχεί η επιθυμία για πιο επίπεδη κοιλιά, το να κόψεις τους χυμούς φρούτων μπορεί να είναι μια στρατηγική κίνηση. Όταν επιλέγεις έναν χυμό φρούτων, δες για έναν που είναι 100% χυμός φρούτων, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόσθετη ζάχαρη. Ορισμένοι χυμοί φρούτων μπορεί να έχουν τόση πρόσθετη ζάχαρη όση ένα κουτί σόδα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε στιγμιαία αύξηση του σακχάρου στο αίμα.

Read Previous

Το προϊόν που έχεις στο φαρμακείο σου θα καθαρίσει τη μπλούζα που βάφτηκε από άλλο ρούχο

Read Next

Βραζιλία: Σύζυγος πάτησε την 53χρονη γυναίκα του με αυτοκίνητο και της ξερίζωσε την καρδιά

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *