Το προϊόν που έχεις στο φαρμακείο σου θα καθαρίσει τη μπλούζα που βάφτηκε από άλλο ρούχο

Σε όλες μας έχει συμβεί να βάλουμε κατά λάθος στο πλυντήριο με τα ανοιχτόχρωμα ρούχα ένα πιο σκούρο και το αποτέλεσμα να μας ταράξει. Κοινώς το αγαπημένο μας λευκό μπλουζάκι να πάρει μια πιο γκρι ή ροζ απόχρωση. Παρόλα αυτά δεν χρειάζεται να πανικοβληθείς και να βιαστείς να αγοράσεις ένα άλλο μπλουζάκι γιατί το μαγικό προϊόν για να αφαιρέσεις τον λεκέ το έχεις στο ντουλάπι με τα φάρμακα σου. Η χημική του ονομασία του είναι: υπεροξείδιο του υδρογόνου, κοινώς το γνωστό σου οξυζενέ. Αυτό το απολυμαντικό για τις πληγές μπορεί να σώσει τα χρωματισμένα ρούχα σου.

Η μεταφορά βαφής συμβαίνει όταν τα χρώματα διαχέουν το ένα στο άλλο κατά το πλύσιμο, αφήνοντας πίσω τους μια απόχρωση. Μερικές φορές, μένει μόνο ένα σημάδι, αλλά άλλες φορές μπορεί να μείνουν μπαλώματα σε όλο το ρούχο σου. Μπορεί να είναι εξαιρετικά ενοχλητικό να το αντιμετωπίσεις, αλλά η ακόλουθη μέθοδος θα πρέπει να επαναφέρει το ρούχο στο πώς ήταν πριν βαφτεί.

Το πουκάμισό σου θα φαίνεται λιγότερο ροζ και πιο λευκό σε ελάχιστο χρόνο

Θα χρειαστείς μια μεγάλη λεκάνη ρούχων για αυτό το hack. Συνδύασε ίσα μέρη οξυζενέ και νερού μαζί. Στη συνέχεια τοποθέτησε τα ρούχα που χρωματίστηκαν μέσα στη λεκάνη και βεβαιώσου πως είναι καλυμμένα. Καλό είναι να φοράς γάντια για τυχόν ερεθισμούς. Άφησε τα ρούχα στη λεκάνη για περίπου μισή ώρα, ενδεχομένως περισσότερο εάν η μεταφορά της βαφής είναι ιδιαίτερα επίμονη. Όταν περάσει ο χρόνος, ξέπλυνε καλά όλα τα ρούχα με καθαρό νερό και μετά βάλε τα στο πλυντήριο για άλλη μια φορά.

 

Εάν δεν έχετε χρόνο να βάλεις τα ρούχα στο πλυντήριο αφού το εμποτίσεις, το ξέβγαλμα με κρύο νερό στη μπανιέρα θα πρέπει να είναι μια χαρά. Ωστόσο, συνιστούμε ένα σωστό πλύσιμο, εάν είναι δυνατόν, για να βεβαιωθείς ότι οι λεκέδες της βαφής έχουν εξαφανιστεί πλήρως. Μόλις τελειώσει το πλύσιμο, μπορείς να αφήσεις το αντικείμενο να στεγνώσει φυσικά ή να χρησιμοποιήσεις ένα στεγνωτήριο. Αυτό το hack λειτουργεί λόγω των λευκαντικών ιδιοτήτων του οξυζενέ, το οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει με τη λεύκανση του λεκέ μέχρι να φύγει. Συμβουλή: Καλό είναι να κάνεις πρώτα μια δειγματοληπτική δοκιμή με το οξυζενέ στο ρούχο σου για να δεις πώς συμπεριφέρεται το ύφασμα. Μπορείς να το κάνεις αυτό ρίχνοντας μια μικρή ποσότητα οξυζενέ σε μια δυσδιάκριτη περιοχή του ρούχου σας,

 

Read Previous

Glanceable directions: To Google Map φέρνει επανάσταση στις εφαρμογές χαρτογράφησης

Read Next

θες επίπεδη κοιλιά; Εάν σταματήσεις αυτές τις 7 γλυκές λιχουδιές, το πέτυχες!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *