Ξεκινάει η 4ημερη τραπεζική αργία: Πότε θα πληρωθούν επιδόματα και οφειλές

Από αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 έως και τη Δευτέρα 1η Απριλίου 2024 θα είναι η Μεγάλη Παρασκευή και η Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών, που ορίζονται ως ημέρες ειδικής αργίας διατραπεζικών συναλλαγών. Οι συναλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στα πιστωτικά ιδρύματα τις ημέρες της ειδικής αργίας θα καταχωρηθούν στα συστήματα με ημερομηνία 2 Απριλίου 2024, δηλαδή την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Πληρωμές για αυθημερόν εξόφληση λογαριασμών τρίτων που θα καταχωρούνται από την Παρασκευή, 29 Μαρτίου έως και την Δευτέρα, 1η Απριλίου 2024, θα έχουν ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη, 2 Απριλίου 2024.

Να σημειωθεί ότι τα καταστήματα των τραπεζών στην Ελλάδα θα παραμείνουν ανοιχτά. Ωστόσο, μεταξύ Παρασκευής 29 Μαρτίου και Δευτέρας 1 Απρίλιου, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών θα παραμείνει κλειστό.

Τι ισχύει με τις οφειλές στο δημόσιο

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση και των δόσεων ρυθμίσεων / διευκολύνσεων που λήγουν στις ορισθείσες  ημέρες ειδικής αργίας διατραπεζικών συναλλαγών παρατείνονται μέχρι και την επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή μέχρι και τις 2 Απριλίου 2024.

Οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων που λήγουν την Παρασκευή 29 Μαρτίου και τη Δευτέρα 1 Απριλίου δεν επηρεάζονται από την τραπεζική αργία και παραμένουν αμετάβλητες.

Παράλληλα, οι υποχρεώσεις που απορρέουν από την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, και των δανείων και τίτλων του Ελληνικού δημοσίου θα εκπληρώνονται σύμφωνα με τους ειδικούς όρους αυτών την προηγούμενη ήτοι την Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 ή την επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή την Τρίτη, 2 Απριλίου 2024, καταλαμβάνει και τις υποχρεώσεις προς ΕΦΚΑ και λοιπά με καταληκτική ημερομηνία καταβολής την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα ήτοι την 29 Μαρτίου 2024 και η οποία συμπίπτει με την ειδική αργία των διατραπεζικών συναλλαγών.

Πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα της ΔΥΠΑ και του ΟΠΕΚΑ

Σύμφωνα με ενημέρωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης οι προθεσμίες καταβολής των επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων, των επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης, των δικαιούχων για Προγράμματα Κοινωφελούς χαρακτήρα και «Σπίτι μου»  καθώς και του επιδόματος που αφορά την άδεια μητρότητας  τα οποία θα καταβάλλονταν στις ορισθείσες ημέρες ειδικής αργίας διατραπεζικών συναλλαγών θα καταβληθούν την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 και την Τρίτη 2 Απριλίου 2024.

Σήμερα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, θα καταβληθούν και τα προνοικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, όπως το επίδομα παιδιού, το επίδομα στέγασης και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. 

Read Previous

Σύσκεψη για την διαχείριση των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων με τους Προέδρους Κοινοτήτων του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Read Next

Η νέα καμπάνια του οίκου CHANEL με την Πενέλοπε Κρουζ και τον Μπραντ Πιτ είναι ένα κινηματογραφικό αριστούργημα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *