Η καλύτερη ώρα να πάρετε βιταμίνη D για μέγιστη απορρόφηση

Οι πολυβιταμίνες, τα ωμέγα-3 και τα προβιοτικά μπορεί να βρίσκονται στη ρουτίνα σας, αλλά είναι πιθανό ο γιατρός να σας συστήσει και μια δόση βιταμίνης D.

Η Roxana Ehsani, M.S., RD, CSSD, διαιτολόγος με έδρα το Μαϊάμι, εξηγεί ότι η βιταμίνη D είναι μία από τις τέσσερις λιποδιαλυτικές βιταμίνες. Είναι επίσης μια βιταμίνη που το σώμα μας δημιουργεί μετά την έκθεση στον ήλιο.

Πολλοί άνθρωποι παίρνουν συμπλήρωμα βιταμίνης D.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πότε πρέπει να παίρνετε το συμπλήρωμα βιταμίνης D

Πρώτον, διάφορες καταστάσεις μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα (ή τις ανάγκες) ενός ατόμου σε βιταμίνη D. Αυτά περιλαμβάνουν οστεοπόρωση ή οστεοπενία, κατάθλιψη, νεφρική ή ηπατική νόσο και οικογενειακό ιστορικό νευρολογικών καταστάσεων.

Σύμφωνα με τον David Davidson, M.D., καρδιολόγο του Endeavor Health Medical Group στο Σικάγο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για «άτομα με προβλήματα απορρόφησης, όπως φλεγμονώδη νόσο του εντέρου ή μετά από χειρουργική επέμβαση γαστρικής παράκαμψης», να συνεργαστούν με τους γιατρούς τους για να λάβουν τη δόση τους και εξατομικευμένες οδηγίες.

Ατομική προτίμηση

Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη πότε μπορείτε να θυμηθείτε να το πάρετε. Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά είναι δύσκολο να αποκομίσετε όλα τα οφέλη της βιταμίνης D για την υγεία εάν ξεχνάτε να τη λαμβάνετε όταν πρέπει.

Διατροφικές συνήθειες

Δεδομένου ότι η βιταμίνη D είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη, είναι συνετό να τη συνδυάσετε με ένα γεύμα που περιλαμβάνει τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, όπως αβοκάντο, ξηρούς καρπούς, σπόρους, γαλακτοκομικά με πλήρη λιπαρά και λιπαρά θαλασσινά, για να μεγιστοποιήσετε την απορρόφηση.

Πρωί ή Βράδυ

Δεν έχει σημασία ποια ώρα της ημέρας παίρνετε το συμπλήρωμα βιταμίνης D.

Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν χρήσιμο να παίρνουν συμπληρώματα το πρωί. Σε άλλους αρέσει να τα αποθηκεύουν σε ένα συρτάρι κοντά στην κουζίνα για να πάρουν τη βιταμίνη μετά το δείπνο.

Υπάρχει η καλύτερη στιγμή;

Όπως συμβαίνει με κάθε νέο φάρμακο ή συμπλήρωμα, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με τον γιατρό για να προσδιορίσετε την καλύτερη στιγμή για εσάς. Κατά γενικό κανόνα, ωστόσο, «η «καλύτερη» στιγμή είναι αυτή που λειτουργεί καλύτερα για εσάς».

Στην ιδανική περίπτωση, καλό είναι να λαμβάνετε το συμπλήρωμα βιταμίνης D με ένα γεύμα ή σνακ που περιλαμβάνει πηγή λίπους.

Read Previous

«Θα αστειεύεσαι!» -H έκπληξη του Μάικλ Ντάγκλας όταν μαθαίνει ότι είναι συγγενής με τη Σκάρλετ Γιόχανσον

Read Next

Παναθηναϊκός: Η Αναντολού Εφές μπαίνει «σφήνα» με μεγάλη πρόταση για Κέντρικ Ναν

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *