Ξαπλώστρες: Πρόστιμα με το… κυβικό για όσους κλείνουν τις παραλίες

Απόφαση του ΥΠΕΘΟ Κωστή Χατζηδάκη ανοίγει τον δρόμο για επιβολή αυστηρών προστίμων σε όσους παρεμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση του κοινού σε κοινόχρηστους χώρους δίπλα σε θάλασσα, ποτάμια, λίμνες και λιμνοθάλασσες.

Είτε πρόκειται για κτίσματα, είτε για ζαρτινιέρες, είτε για καλαμωτές και τέντες είτε ακόμα και αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες που δεν μετακινούνται εύκολα και κλείνουν το δρόμο στους κοινόχρηστους χώρους παραλίας, αιγιαλού, λιμνοθάλασσας ή λίμνης, οι ελεγκτές της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου θα παίρνουν τη μεζούρα και θα ράβουν το κοστούμι των προστίμων.

Απόφαση του ΥΠΕΘΟ Κωστή Χατζηδάκη ανοίγει τον δρόμο για επιβολή προστίμων από 2.000 έως και 60.000 ευρώ σε όσους παρεμποδίζουν την ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβαση του κοινού σε κοινόχρηστους χώρους δίπλα στη θάλασσα, σε ποτάμια, λίμνες και λιμνοθάλασσες και το μέτρο για την επιβολή των προστίμων θα είναι ο όγκος των εμποδίων.

Κάθε κυβικό μέτρο παράνομης κατασκευής επιφέρει πρόστιμο 500 ευρώ με ελάχιστο τα 2.000 ευρώ και μέγιστο τα 60.000 ευρώ. Σε άλλες περιπτώσεις, θα είναι το μέτρο. Κάθε εκατό εκατοστά εμποδίων που κλείνουν την πρόσβαση, κοστίζουν 500 ευρώ.

Περισσότερα στο Euro2day.gr

Read Previous

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα – Τι προβλέπει η διάταξη

Read Next

Η υπερτροφή που ρίχνει τη χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση – Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης του διαβήτη

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *