5 εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών για να κατεβάσεις στο smartphone σου

Δεν έχει σημασία πόσο φανατικός φωτογράφος είσαι με το κινητό σου, κάθε σου λήψη μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη με λίγη επεξεργασία. Πάμε α δούμε τις φωτογραφικές εφαρμογές που πρέπει να έχεις!

Όταν σκεφτόμαστε «επεξεργασία φωτογραφίας» το μυαλό μας πάει σε κάποιο δυνατό μηχάνημα με μεγάλη οθόνη. Η αλήθεια είναι ότι η επεξεργασία εικόνας έχεις κάποιες απαιτήσεις και για κάποιες συγκεκριμένες διαδικασίες η μεγάλη οθόνη είναι σημαντική. Όμως στην εποχή των social media που το smartphone μας είναι κεντρική φωτογραφική μηχανή υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να κάνουμε επεξεργασία on the go. Να σημειώσουμε ότι πολλά σύγχρονα κινητά έχουν εξαιρετικά ισχυρές επιδόσεις που τους επιτρέπει να είναι πολύ αποδοτικά με το κατάλληλο app. Λαμβάνοντας υπόψιν και το cloud computing και την χρήση A.I. τα smartphones όχι μόνο βγάζουν φωτογραφίες αλλά είναι και εργαλείο επεξεργασίας. Όταν λέμε επεξεργασία δε εννοούμε απλά φίλτρα, μιλάμε για ισχυρά εργαλεία όπως layers, μάσκες, ρυθμίσεις καμπύλης χρώματος και διορθώσεις HSL χρώματος. Πάμε να δούμε τις πέντε κορυφαίες εφαρμογές για το κινητό σου!

1. Adobe Lightroom Mobile
Η Adobe είναι η κορυφαία εταιρεία στα λογισμικά επεξεργασίας εικόνας. Το Lightroom είναι το εργαλείο που έχει σχεδιαστεί ειδικά για φωτογράφους με στόχο την επεξεργασία RAW αρχείων αλλά και την οργάνωση της φωτογραφικής βιβλιοθήκης. Η mobile έκδοση προσφέρει επαγγελματικά εργαλεία επεξεργασίας και τη δυνατότητα να ξεκλειδώσετε την δύναμη της κάμερας σας τραβώντας RAW αρχεία στο smartphone. Περιλαμβάνει λειτουργίες όπως αφαίρεση αντικειμένου, αυτόματη επιλογή ανθρώπων ή αντικειμένων, masking, και πολλά δυναμικά presets για τοπία και πορτρέτα. Για τις πλήρεις λειτουργίες της εφαρμογής και cloud storage των φωτογραφιών σας απαιτεί μηνιαία συνδρομή αλλά και η δωρεάν version περιλαμβάνει αρκετά εργαλεία και φίλτρα που θα σας εντυπωσιάσουν.

2. Adobe Photoshop Express
Δεύτερη επιλογή από την Adobe, επίσης δωρεάν έκδοση και για επιπλέον εργαλεία απαιτείται συνδρομή. Το Photoshop είναι το λογισμικό που είναι συνώνυμο με την επεξεργασία φωτογραφίας. Η έκδοση Express έγινε mobile app και είναι μια ιδανική λύση για χρήστες του photoshop αφού το περιβάλλον είναι γνώριμο. Εξαιρετικό εργαλείο για να δημιουργήσεις φώτο-κολλάζ, να προσθέσεις κείμενο, να αφαιρέσεις ατέλειες και να δημιουργήσεις μάσκες. Πέρα από αυτά υποστηρίζει αρχεία RAW και προσφέρει πολλά φίλτρα όπως το φίλτρο καρικατούρας. Πέρα από τα φίλτρα, στα εργαλεία του προστέθηκαν τα skin smoothing, content-aware healing και face-aware liquify. Αν έχεις εμπειρία από Photoshop θα σου είναι πολύ οικείο αλλά είναι εξίσου δυνατό και αποτελεσματικό εργαλείο αν είσαι φρέσκος στην επεξεργασία φωτογραφίας.

3. Photo Director

Το Photo Director είναι μια ισχυρή εφαρμογή με φιλικό Interface που συνδυάζει την επεξεργασία εικόνας με βιβλιοθήκες stock images. Αποδίδει πολύ καλά στην αλλαγή background με χρήση AI ώστε να μπορείς πολύ εύκολα να κάνεις τις πόζες εντυπωσιακότατες! Φυσικά η ίδια AI τεχνολογία αφαιρεί ανεπιθύμητα αντικείμενα ή ανθρώπους από την φωτογραφία σου. Σε πιο παραδοσιακά εργαλεία επεξεργασίας περιλαμβάνει όσα μπορεί να χρειαστείς, όπως unblur και denoise για βελτίωση της εικόνας, photo retouch για διορθώσεις καθώς και εργαλεία φωτισμού και χρώματος. Για χρήση σε social media προσφέρει φίλτρα και εφέ και εργαλεία για animation. Με το Photo Director μπορείς γρήγορα και εύκολα να μετατρέψεις κάθε σου λήψη σε αριστούργημα!

4. Vivid AI

Δεν είναι ακριβώς επεξεργασία εικόνας αλλά περισσότερο εργαλείο δημιουργίας εικόνας με AI. Για σένα που θες να δημιουργείς πιο ιδιαίτερες εικόνες ή να μπεις στον χώρο του AI art αυτό το app σου χρειάζεται! Περιλαμβάνει ένα πολύ δυνατό text to images εργαλείο για να δημιουργήσεις τις εικόνες που φαντάζεσαι. Παράλληλα έχει εργαλεία για αντικατάσταση ουρανού και background και την επιλογή να μετατρέψει την εικόνα σου σε διάφορα καλλιτεχνικά στυλ. Τέλος εντυπωσιακό είναι το εργαλείο random outfit generator που σου επιτρέπει να σε δεις εικονικά με διάφορα ρούχα!

5. Promeo

Αυτή η εφαρμογή υπάρχει για ένα σκοπό, να αφαιρεί το background από εικόνες και το κάνει εξαιρετικά. Απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να ποστάρουν προϊόντα προς πώληση και μπορεί να αφαιρέσει, θολώσει ή αντικαταστήσει το Background κάθε εικόνας ώστε η φωτογραφία του αντικειμένου σου να μοιάζει με επαγγελματικό photoshoot! Παρέχει templates ώστε η κάθε εικόνα σου να έχει τις σωστές διαστάσεις για κάθε social medium που αξιοποιείς. Τέλος μπορείς να δημιουργήσεις εύκολα πόστερ και φυλλάδια. Αρκετά στοχευμένη εφαρμογή που κάνει πολύ καλά αυτό που υπόσχεται!

iefimerida.gr

Read Previous

Σαββατοκύριακο με πάνω από 30 βαθμούς! Δείτε σε ποιες περιοχές, η πρόβλεψη Τσατραφύλλια

Read Next

ΙΝΣΕΤΕ: Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία το 2023

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *