Διαιτολόγος αποκαλύπτει τα λάθη που κάνουμε στη δίαιτα

Αν η δίαιτα φαίνεται δύσκολη σε πολλούς ανθρώπους, το πιο δύσκολο κομμάτι είναι η συντήρηση των κιλών που έχουμε χάσει. Οι περισσότερες μελέτες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι 9 στους 10 ξαναπαίρνουν τα κιλά που χάνουν μέσα σε μία πενταετία, ενώ άλλες έχουν αποδείξει ότι δυστυχώς μπορεί να πάρουμε και περισσότερα κιλά από όσα έχουμε χάσει.

Η διαιτολόγος διατροφολόγος Αριστέα Γαζούλη εξηγεί με απλό και κατανοητό τρόπο τα λάθη που κάνουμε κατά τη διαδικασία της συντήρησης. Το μυστικό βρίσκεται στην ενεργοποίηση των αντισταθμιστικών μηχανισμών που έχει ο οργανισμός μας. Όταν παχαίνουμε και τρώμε πολύ αυξάνονται τα λιποκύτταρα, ενεργοποιείται η λεπτίνη που δίνει την αίσθηση του κορεσμού και έτσι δεν τρώμε υπερβολικές ποσότητες. Όταν ομως είμαστε σε φάση δίαιτας και αδυνατίσματος, μειώνονται τα λιποκύτταρα μειώνεται η λεπτίνη και ενεργοποιείται και η γκρελίνη που επιτείνει την αίσθηση της λιγούρας.

Αυτό σημαίνει ότι με το που ξεχαστούμε λίγο, θα ξαναπάρουμε τα κιλά γιατί τα λιποκύτταρα ουσιαστικά «ξαναγεμίζουν». Όσες λιγότερες αυξομειώσεις βάρους έχουμε τόσο πιο εύκολο είναι να διατηρήσουμε ένα σταθερό βάρος. Η παραίτηση και η έλλειψη διαχείρισης μετά τη δίαιτα είναι βασικοί λόγοι αύξησης του βάρους.

Τα λάθη που μας βάζουν κιλά μετά την δίαιτα

*Μειώση της πρωτείνης

*Μείωση φρούτων και λαχανικών

*Σταματάμε τις συνήθειες που είχαμε ενόσω κάνουμε δίαιτα (γυμναστική, light προιόντα, προσοχή στα σνακ)

*Με μέτρο οι ποσότητες των τροφίμων

*Βάζουμε ένα κίνητρο και ένα όριο απελευθέρωσης

 

Read Previous

Telegram: Ενα δισεκατομμύριο χρήστες μέσα σε έναν χρόνο

Read Next

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Eπιδείνωση με βροχές, καταιγίδες, αφρικανική σκόνη και πτώση της θερμοκρασίας

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *