Εκατοντάδες γονείς και παιδιά στο “Family Day”! Τι δήλωσε η Υπουργός Σοφία Ζαχαράκη – Μία ακόμη εκδήλωση με την υπογραφή του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού Safety Project

Μεγάλη συμμετοχή από γονείς και κηδεμόνες, καθώς επίσης και επαγγελματίες που ασχολούνται με βρέφη και παιδιά, είχε η εκδήλωση “Family Day”!
Ο μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Safety Project συνεργασία με το Σύλλογο Επιστημόνων Μαιών –Μαιευτών Πάτρας, πραγματοποίησε την εκδήλωση “Family Day” όπου αφορά στα Δικαιώματα των παιδιών και της Οικογένειας, τις Πρώτες Βοήθειες για Βρέφη και Παιδιά από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τον Μητρικό Θηλασμό και τη Φροντίδα μωρού!
Εκατοντάδες γονείς και κηδεμόνες με παιδιά, ήταν μαζί μας στο Family Day, την Κυριακή των Βαΐων, 28 Απριλίου 2024, στο Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής, (Οδός Σταδίου, Πλατάνι Ρίο).
Η Εκδήλωση “Family Day” ήταν υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και υπό την Αιγίδα του Ινστιτούτου Επιστημών Χημικής Μηχανικής.
Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Ζαχαράκη Σοφία, η οποία μίλησε για την οικογένεια, την εκδήλωση “Family Day” και τον Οργανισμός Safety Project.
Η Υπουργός Ζαχαράκη Σοφία, μιλάει για την οικογένεια, το Family Day και τον Οργανισμό Safety Project

Η Υπουργός Ζαχαράκη Σοφία, μιλάει για την οικογένεια, το Family Day και …

 

H Έκθεση φωτογραφίας “Δικαιώματα & Αντιθέσεις” της Δημοσιογράφου και Προέδρου του Οργανισμού Safety Project, Ελένης Βασιλοπούλου, όπου μέσα από τη σκηνοθετική ματιά της,
παρουσιάζει τα Δικαιώματα των παιδιών που τα απολαμβάνουν σε αντίθεση με παιδιά που τα στερούνται. Παιδιά, που πρωταγωνιστούν για να περάσουν ηχηρά μηνύματα μέσα από φωτογραφίες (σε μορφή Poster) που δημιουργούν αντιθέσεις.
Η Ομάδα Παιδικών προγραμμάτων Juniorsevents, με τον Πασχαλινό Λαγό, τον Πίτερ Παν και την Τίνκερμπελ, έπαιξαν με τα παιδιά και αναζήτησαν τα κρυμμένα αυγά για το για παιχνίδι του Κρυμμένου Θησ–Αυγού!
Η Νεράιδα της Άνοιξης θα κάνει facepainting!
Μικροί και μεγάλοι διακόσμησαν Λαμπάδες για τα παιδιά – μαχητές του παιδικού καρκίνου, που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη–ΕΛΠΙΔΑ»
Με τη συμμετοχή του my-jewels.grκαι της Κατερίνας Μπαρμπούνη, δημιουργήθηκαν υπέροχα σχέδια σε λαμπάδες για όλα τα παιδιά!
Στην υποδοχή υπήρχε καφές και χυμοί, σε συνδυασμό με μπισκότα από το Fakalos Catering.
και χυμοί – αναψυκτικά από τη ΛΟΥΞ
Μικροί και μεγάλοι γεύτηκαν παγωτίνια από Αχαϊκό Εντελβάις
Η ΜΕΒΓΑΛ θα προσεφέρε δωράκια και γιαουρτάκια
Είχαμε τη χαρά, να βρίσκεται μαζί μας η παιδίατρος Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου, όπου μας σύστησε το βιβλίο της “Μεγαλώνω παιδιά” ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ 
Χαιρετισμός έκανε ο κος Κουνάβης Αντώνης , Πρόεδρος ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Αχαΐας
και ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Επιστημών Χημικής Μηχανικής, κος Ιωαννίδης Θεόφιλος
Στην εκδήλωση μίλησε η Ματίνα Λαδικού, Σύμβουλος Υγείας και Εγκληματολόγος, όπου εκτός από τις μορφές της σύγχρονης οικογένειας, μίλησε και για τη βία μεταξύ των ανηλίκων.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Μαιών – Μαιευτών Πάτρας, Μαρία Κιούρτη, μίλησε για το ρόλο της μαίας στην οικογένεια και το πρόγραμμα “Μαία στο σπίτι”
MEDELA χάρισε κρεμούλες στις θηλάζουσες μητέρες και έγινε ενημέρωση από τις μαίες για το Μητρικό Θηλασμό, το Θήλαστρο και τη χρήση του από την εταιρεία Medela και τη φροντίδα μωρού!
To “Family Day” ολοκληρώθηκε με το σεμινάριο μεταξύ μαιών – μαιευτών από την κα Ελένη Θεοδωρίδου, Υποψήφια Διδάκτορας του ΔΙΠΑΕ και Συντονίστρια του Δικτύου Μαιών – Μαιευτών της 1ης ΔΥΠΕ
Ευχαριστούμε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Πάτρας και τον κο Χαλιώτη Δημήτριο
τους Golden Χορηγούς, MEDELA και ΜΕΒΓΑΛ
και για τη στήριξη τους:
ΛΟΥΞΒΑΡΒΙΑΣAltusMedical, SARRAS, ΒΕΡΓΗ, ACS (Κατάστημα Ηρώων Πολυτεχνείου & Θεσσαλονίκης 1, Πάτρα), My-jewels.grΦάκαλος, ΕΝΤΕΛΒΑΪΣΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ 

Read Previous

Πασχαλινό τραπέζι: Τι πρέπει να προσέξουμε – Οι οδηγίες της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Read Next

Καιρός: «Χριστός Ανέστη» με βροχές – Τι θα γίνει την Κυριακή του Πάσχα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *