Σάρωση πινακίδων για να εντοπιστούν IX που δεν πλήρωσαν τέλη

Αγριεύουν τα πρόστιμα για όσους κυκλοφορούν χωρίς να έχουν πληρώσει τέλη, φέρνοντας ακόμα και τριετή αφαίρεση διπλώματος. Ποιοι οδηγοί αυτοκινήτων κινδυνεύουν να πέσουν στα δίχτυα της εφορίας.

Σαφάρι για τον εντοπισμό οχημάτων τα οποία έχουν τεθεί σε κατάσταση ακινησίας αλλά συνεχίζουν να κυκλοφορούν στους δρόμους, ετοιμάζονται να εξαπολύσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους επιστρατεύοντας ακόμα και σαρωτές πινακίδων στα διόδια ή σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου με χρήση κινητών συσκευών σάρωσης.

Το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΟ το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, ορίζει πρόστιμο 10.000 ευρώ (όπως ισχύει ήδη) για όσους εντοπιστούν να κυκλοφορούν αυτοκίνητα τα οποία έχουν δηλωθεί σε κατάσταση ακινησίας ή ακόμα και εάν έχουν παρκάρει σε διαφορετικό σημείο από αυτό που έχει δηλωθεί. Σε περίπτωση που η ίδια παράβαση εντοπιστεί εκ νέου εντός τριετίας, το πρόστιμο εκτοξεύεται σε 30.000 ευρώ και συνοδεύεται από τριετή αφαίρεση διπλώματος του ιδιοκτήτη του οχήματος ενώ στο παιχνίδι του εντοπισμού των παραβατών μπαίνουν για τα καλά οι σαρωτές πινακίδων.

Περισσότερα στο Euro2day.gr

Read Previous

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες πριν από τα… 30άρια

Read Next

Το σούπερ τρόφιμο που βοηθά στο αδυνάτισμα και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού – Προστατεύει από οστεοπόρωση και μυκητιάσεις

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *