Eλεύθεροι επαγγελματίες: Άνοιξε η πλατφόρμα αμφισβήτησης του τεκμαρτού εισοδήματος – Τα βήματα και οι παγίδες

Πρώτα το πόθεν έσχες και μετά η αίτηση για τους ελεύθερους επαγγελματίες που αμφισβητούν το φόρο που τους επιβάλλεται μέσω των τεκμηρίων.

Οι πρώτοι 65 ελεύθεροι επαγγελματίες που πήραν πρώτα την κρυάδα του τεκμαρτού υπολογισμού του εισοδήματός τους έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αμφισβήτησή του. Όταν δουν τις απαιτήσεις της πλατφόρμας, δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα προχωρήσουν τη διαδικασία. Το ποσοστό των πρόθυμων να αμφισβητήσουν τα τεκμήρια είναι μέχρι τώρα σχετικά μικρό, αλλά είναι νωρίς να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα καθώς μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί λιγότερα από 50.000 Ε3.

Η πλατφόρμα αμφισβήτησης του τεκμαρτού εισοδήματος ελευθέρων επαγγελματιών, άνοιξε χθες στην ΑΑΔΕ. Πρόκειται για την myBusinesssSupport η οποία ήταν γνωστή μέχρι τώρα στους ελεύθερους επαγγελματίες κυρίως ως πύλη καταβολής ενισχύσεων, καθώς μέσω αυτής περνούσε η διαδικασία καταβολής της επιστρεπτέας προκαταβολής και των λοιπών επιδομάτων την περίοδο της πανδημίας.

Η νέα υπηρεσία της πλατφόρμας, έρχεται -ενδεχομένως- να δώσει διέξοδο σε όσους ελεύθερους επαγγελματίες θεωρούν πως αδικήθηκαν από το «κοστούμι» του τεκμαρτού εισοδήματος που έχει ράψει για λογαριασμό τους φέτος η ΑΑΔΕ στη βάση των νέων διατάξεων νόμου. Μπορούν να αμφισβητήσουν το φόρο και το τεκμαρτό εισόδημα, μέσω δύο επιλογών. Η πρώτη είναι μάλλον απλή. Στην περίπτωση νοσηλείας, στρατιωτικής θητείας ή άλλων αντικειμενικών λόγων που οδήγησαν σε μειωμένη απασχόληση πέρυσι πρέπει να περιοριστεί το τεκμαρτό εισόδημα και κατ’ επέκταση ο φόρος, η ΑΑΔΕ σχετικά εύκολα θα προχωρήσει σε επαναπροσδιορισμό του.

Περισσότερα στο Euro2day

Read Previous

Καρκίνος: Ιός που μολύνει φυτά κατάφερε να εξαφανίσει τις μεταστάσεις – Τι έδειξε πρωτοποριακή μελέτη

Read Next

Europa League: Θρίαμβος της Αταλάντα στο Δουβλίνο – Νίκησε 3-0 τη Λεβερκούζεν στον τελικό

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *