Singapore Airlines: Ποια αλλαγή φέρνει στους κανονισμούς της μετά τη δραματική πτήση με τις αναταράξεις

Αυστηρούς νέους κανόνες εισήγαγε η Singapore Airlines μετά τον τραγικό θάνατο ενός Βρετανού επιβάτη αλλά και τον σοβαρό τραυματισμό δεκάδων ακόμη στην πτήση Λονδίνο – Σιγκαπούρη που αντιμετώπισε ισχυρές αναταράξεις με αποτέλεσμα να προσγειωθεί αναγκαστικά στη Μπανγκόκ.

Δέκα ώρες μετά την απογείωση από το Χίθροου του Λονδίνου στις 20 Μαΐου, το αεροσκάφος έπεσε απότομα κατά 6.000 πόδια μέσα σε λίγα λεπτά, με τους 211 επιβάτες και τα 18 μέλη του πληρώματος να έχουν τρομοκρατηθεί και όσοι δεν φορούσαν ζώνη να πετάγονται στην οροφή.

Σημειώνεται ότι σχεδόν 40 από τους επιβάτες νοσηλεύονται στη Μπανγκόκ με τραυματισμούς σε σπονδυλική στήλη, κρανίο και εγκέφαλο.

Μάλιστα μία επιβάτισσα έχει μείνει παράλυτη από τη μέση και κάτω, λόγω ισχυρού χτυπήματος.

 

 

Σημαντικές αλλαγές

Τώρα, η Singapore Airlines ανακοίνωσε ότι η πολιτική της κατά τη διάρκεια της πτήσης έχει αναθεωρηθεί σημαντικά, καθώς έχει «υιοθετήσει μια πιο προσεκτική προσέγγιση για τη διαχείριση των αναταράξεων».

Ο αερομεταφορέας δήλωσε ότι δεν θα σερβίρει πλέον ζεστά ροφήματα και γεύματα όταν η ένδειξη της ζώνης ασφαλείας είναι αναμμένη.

Η εταιρεία τόνισε ότι θα συνεχίσει να επανεξετάζει όλες τις διαδικασίες

Σε μια δήλωση στον Independent, η Singapore Airlines ανέφερε: «Κατά τη διάρκεια κακών καιρικών συνθηκών, ιδιαίτερα σε συνθήκες αναταράξεων, το πλήρωμα καμπίνας θα συνεχίσει να ασφαλίζει όλα τα χαλαρά αντικείμενα και τον εξοπλισμό στην καμπίνα και το μαγειρείο για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο τραυματισμών που σχετίζονται με τις αναταράξεις.

«Οι πιλότοι και το πλήρωμα καμπίνας γνωρίζουν τους κινδύνους που σχετίζονται με τις αναταράξεις. Είναι επίσης εκπαιδευμένοι να βοηθούν τους επιβάτες και να διασφαλίζουν την ασφάλεια της καμπίνας καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης.

»[Η Singapore Airlines] θα συνεχίσει να επανεξετάζει τις διαδικασίες μας, καθώς η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματός μας είναι υψίστης σημασίας».

Πρόσθεσε ότι οι αεροσυνοδοί θα «συνεχίσουν να συμβουλεύουν τους επιβάτες να επιστρέψουν στις θέσεις τους και να ασφαλίσουν τις ζώνες ασφαλείας τους, καθώς και να παρακολουθούν στενά τους ταξιδιώτες που μπορεί να χρειάζονται βοήθεια.

Αλλαγή δρομολογίου

Την ίδια ώρα, φέρεται η εταιρεία να έχει αλλάξει το δρομολόγιο της πτήσης Λονδίνο – Σιγκαπούρη, καθώς αυτές που έγιναν μετά το δυστύχημα έχουν αποφύγει την περιοχή όπου σημειώθηκαν οι ισχυρές αναταράξεις.

Δεν έχει πετάξει πάνω από το τμήμα της Μιανμάρ όπου όλα πήγαν στραβά και αντ’ αυτού έχει πετάξει πάνω από τον κόλπο της Βεγγάλης και τη θάλασσα Ανταμάν, σύμφωνα με τα στοιχεία του FlightRadar 24, που παρακολουθεί τις αερομεταφορές.

Το Σάββατο, η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι υπήρχαν ακόμη 43 επιβάτες και δύο μέλη του πληρώματος σε διάφορα νοσοκομεία της Μπανγκόκ.

Ειδήσεις Σήμερα:

Read Previous

Τραγωδία στην Ηλεία: Θέλησε να διασχίσει τις ράγες του τρένου με το ΙΧ του ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Read Next

Αγίου Πνεύματος 2024: Πότε πέφτει φέτος και για ποιους είναι αργία;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *