Απόστολος Λύτρας: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου – Πειθαρχική έρευνα γιατί αφέθηκε ελεύθερος

Τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου για τον τρόπο που χειρίστηκαν στη προδικασία την υπόθεση της ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο τον δικηγόρο Απόστολο Λύτρα η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας διέταξε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα και η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γεωργία Αδειλίνη.

Η πάρεμβαση του Αρείου Πάγου κατά πληροφορίες αφορά τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης Λύτρα λαμβάνοντας υπόψη τον κακουργηματική χαρακτήρα της αξιόποινης πράξης που του αποδίδεται και το γεγονός ότι ο ίδιος έχει ομολογήσει την βαριά πράξη που του αποδίδεται.

Τι μέτρησε για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος

Αυτό που «μέτρησε» για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες,  η κατάθεση του θύματος ότι ο άγριος ξυλοδαρμός έγινε για πρώτη φορά και ουδέποτε είχε συμβεί κάτι στο παρελθόν, όπως και η κατάθεση της πρώην συζύγου του  η οποία τον είχε καταγγείλει στο παρελθόν, ωστόσο όταν έγινε η δίκη αυτή ανακάλεσε.

Υπενθυμίζεται ότι πριν την απολογία του κ. Λύτρα, εξετάστηκαν από την ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, η πρώην σύζυγός του κατηγορούμενου, η κόρη του και ένας ακόμα γνωστός δικηγόρος ο οποίος είναι κουμπάρος του.

Οι περιοριστικοί όροι

Στον ποινικολόγο, που αφέθηκε ελεύθερος, επιβλήθηκε μεταξύ άλλων, ο περιοριστικός όρος να μην προσεγγίζει τη σύζυγο του.

Ο Απόστολος Λύτρας, κατηγορείται συγκεκριμένα για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της συζύγου του. Κατά την απολογία του στην ανακρίτρια φέρεται να άλλαξε την αρχική του υπερασπιστική θέση. Ζήτησε συγγνώμη και ομολόγησε τις πράξεις που διέπραξε σε βάρος της συζύγου του, επίσης δικηγόρου.

Αναλυτικά οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι: υποχρέωση μετοίκισης από το κοινό σπίτι, όπου διαμένει με τη σύζυγο του, απαγόρευση να την πλησιάζει και υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

Read Previous

Καινούργιο Αγρινίου: Φωτιά κοντά στο Βλοχό – Και εναέρια μέσα στη «μάχη» της κατάσβεσης

Read Next

Καφές: Το συστατικό για την καλύτερη υγεία της καρδιάς

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *