Πάτρα: Μεγάλη φωτιά κοντά στο Γηροκομείο- Εκκενώθηκαν Μέριμνα, Κωνσταντοπούλειο και Καραμανδάνειο – Ήχησε το 112 – ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ

ΒΙΝΤΕΟ

2f5fcfe3cd6b4934a97dadedc31d2b0e

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στα προάστια της Πάτρας σε χαράδρα μεταξύ του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου και του Κωνσταντοπούλειου Ευγηρείου, τα οποία έχουν εκκενωθεί πλήρως και άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, λίγο μετά τις 15.00 η φωτιά έχει περιοριστεί, ενώ στην περιοχή επιχειρούν περιοδικά 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό. Παράλληλα, στο σημείο έχουν σπεύσει 78 πυροσβέστες με 26 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε εντολή εκκένωσης για το ίδρυμα ΜΕΡΙΜΝΑ και το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο. Παράλληλα μετα από εισήγηση της Πυροσβεστικής εκκενώθηκε και το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: Το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής εξέδωσε επείγουσα ανακοίνωση για την ενημέρωση των κατοίκων να απομακρυνθούν από την περιοχή του Γηροκομειού.

 

Read Previous

«Πορτοκαλί συναγερμός» σε Αττική κι αρκετές περιοχές, υπό τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς την Τετάρτη [χάρτης]

Read Next

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αχαΐα και Ηλεία γι αύριο Τετάρτη

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *